green box

cerido_costiera dei cech  so
2010

A “green” volume in the green.

The “Green box” project rises as the renovation of a small disused garage, accessory to a weekend house situated on the slopes of the Raethian Alps. A structure realized with lightweight metal galvanized profiles and steel wires wraps the existent volume and transforms it into a tridimensional support for the climbing vegetation. It is composed mainly by deciduos vegetation: Lonicera periclymenum and Polygonum baldshuanicum  for the main texture on which climb up the secondary texture of Humulus lupulus and Clematis tangutica. On the basement there are groups of herbaceous perennials (Centranthus ruber, Gaura Lindheimeri, Geranium sanguineum, Rudbekia triloba) alternate with annual ones (Cosmos bipinnatus,Tagetes tenuifolia, Tropaeolum majus, Zinnia tenuifolia) and bulbous to ensure a light but continuos flowering.

Inside the pavillion are organized a room for the gardening tools, great passion of the owner,an area for coking and a space for conviviality. Materials are left rough and simple; galvanized steel for the kitchen, larch planks for flooring and big sliding doors, windows in unpainted galvanized steel, simple pipes for the water supply.

A small green shelter in the vegetation, privileged observation point of the changing of the seasons of the surrounding park. Park that is left wild in some areas and in other transformed into garden of flowers or simple green space, punctuated only by beautiful nude rocks scattered in the property.



landscape :  gheo clavarino

photos :   © marcello mariana